Line Fjord

Valg – kampklædte kvinder og kluntede kludremikler

ingen kommentarer

Vi har set valg – optakt, valgkamp, præsentationer og ”runder”. Kvinder og mænd, spadseredragter, pink læbestift, piercinger, jakkesæt og tarzan-slips. Mange varianter, lidt til enhver smag.

Mit politiske engagement er vokset gevaldigt i løbet af de seneste par uger. Det var en mandlig politikers sparekniv overfor børneinstitutionen, der satte det hele i gang. Han og forvaltning havde vist ikke havde helt styr over kronerne – så nu skulle der spares på børnene. ”Fyr nogle pædagoger” – læs kvinder.
I den anledning blev medlemmer af bestyrelsen i børnehaven gale og trådte en dans. Det var for resten kun kvinder. Ikke medlemmerne, for der er egentlig flere mænd – men dem som skrev, brokkede sig, demonstrerede og kastede med bleer på trappen foran rådhuset. Ok – der på trappen var der en enkelt mand tilstede, men han havde taget maske på. For some reason.
Da det blev valg, blev jeg lidt usikker på, hvad jeg skulle stemme. Skulle jeg rykke mit politiske standpunkt pga. kampene ugen forinden ? Men heldigvis var der en kvindelig ven på facebook som meldte ind forleden – hun anbefalede , hvem ”man” skulle stemme på. En klar røst.

Jeg fulgte hjertet og hørte delvis efter, hvad hun sagde. Jeg stemte ikke efter køn, men efter overbevisning, det blev en hun og en han. Jeg havde to piger med i stemmeboksen og lod dem sætte krydsene for mig. Og så sad jeg resten af aftenen og fulgte med. På DR.
Jeg så Horsens, Ålborg, København, Randers, rejste hele Danmarks kortet rundt. Og alle steder – med undtagelse af Århus, var det kvindelige journalister der førte os rundt med interviews, reportager og analyse. Masser af dygtige relativt ukendte kvinder styrede mikrofonerne.

Faktisk har det mest været kvinderne, der har været på banen til mit valg. Måske er det et tilfælde.
Og når jeg sådan lige analyserer, har nogle mænd sådan set ikke været top-sympatiske. De har lavet rævekager og taget flugten fra egen økonomi. Kort sagt: klumret lidt rundt. Ikke ham jeg stemte på – heldigvis – men en del andre.
Jeg undrer mig bare lidt.

Cross-posted on eeze.dk

Skrevet af Line Fjord

19/11 - 2009 kl. 10:26

Skriv en kommentar