Line Fjord

Gianna Nannini – forever

ingen kommentarer

En italiensk rock-mama med fuld power i udtryk og stemme. Det er årtier siden hun trådte ind på mit livs scene, og egentlig lytter jeg sjældent til hende i dag. Men hun bor i mit blod.
I midten af halvfemserne på det have været, på et tidspunkt, hvor jeg stod af en karrusel i mit liv, fordi den simpelthen kørte den forkerte vej rundt – jeg forlod det meste – og ledte efter energi til at vælge vej. Og midt i det hele stod Gianna Nannini med sin hæse og kraftfulde stemme og brølede ud over mig og andre modtagelige.

”I maschi”…. At det så betyder ”mændene” gør det ikke mindre kraftfuldt.

Hendes ”opråb” på italiensk gjorde ondt i mine vener og i mit blod, og jeg vidste, at et af det første skridt jeg måtte tage – efter jeg sprang af karrusellen – var at lære italiensk. Jeg MÅTTE forstå hvad hun sang, og jeg MÅTTE være i stand til at skråle med (om end for tillukkede vinduer i en bil alene) – Jeg MÅTTE mærke noget af den energi, hun udstrålede. Jeg MÅTTE videre i mit liv.

Hun var både vild, pippi-like, intens og så sindssyg fuld af liv.

Det var for fedt. Jeg lærte italiensk og rejste min vej. Derned og ud over stepperne. Hun var helt klart en inspiration. Still love her – går sgu ned og finder pladen frem.

Crossposted on eeze.dk

Skrevet af Line Fjord

4/12 - 2009 kl. 13:21

Skriv en kommentar