Line Fjord

Fri mig for det perfekte

ingen kommentarer

I ny og næ står jeg sammen med 35 andre forældre og vinker farvel til bussen. Børnehavebussen, som hver dag kører mine børn ud til eng og skov. De andre står der hver dag. Den perfekte familie, med overskud.

Hvorfor står I der, tænker jeg om alle de vinkende forældre, som med lommetørklædet i hånden hver dag tager afsked med deres børn for syv en halv time. Slap da af.
Hvorfor skal det hele være så perfekt? Hvad er det for et pres, der ligger på os, hvad er det for en facade vi skal vise? Der må da være lidt plads til det skæve og det forkerte.

Jeg når for det meste kun lige at aflevere mine børn, længe inden bussen kører, for at løbe af sted, ned i Døgnnetto, handle lidt uøkologiske gulerødder med hjem, så børnene kan få lidt lækkert til eftermiddagen.
Jeg møder ikke de andre ovre i Døgnnettoen.

Til gengæld er jeg ved at blive kørt ned af den mørkegrønne kassevogn, som flere gange om ugen kører rundt i kvarteret og sætter små trækasser af, fyldt med økologiske varer. Selv dåsetomater. Og uden for nogle af husene tårner stabler af brugte trækasser sig op – og stiller mig spørgsmål.
Men jeg er virkelig så træt af, at alle skal se så perfekte ud. Så jeg gider ikke svare på spørgsmål, som hagler ud i hovedet på mig, når jeg ser vinkende forældre, økologiske grønsager, afkrydsede to-do-lister og miljørigtige biler. Lad mig få fred! Fred med min ukrudt i asfalten, min risengrød på rulle, mine børns snotnæser og mine ridser i neglelakken.

Jeg ville inderligt få fred – hvis bare naboen ville male det sidste bræt på hendes side af stakittet, så det kunne se lidt ordentligt ud.

Skrevet af Line Fjord

21/5 - 2009 kl. 08:35

Skriv en kommentar