Line Fjord

Fra overalls til karriere-ur

ingen kommentarer

Lad os sige, at hun hedder Andrea. Det gør hun faktisk ikke, men et eller andet heftigt navn skal vi jo kalde hende. For hun er hverken en Bettina eller en Susanne. Andrea passer meget godt.

Andrea er i gang med at skifte fag, ligesom nogle dyr skifter ham eller iklæder sig vinterpels, når sneen falder. Årstiden er skiftet i Andreas sind, og hun har de seneste år opdaget, at hun er ekstrem god til at skrive, og så synes hun faktisk, at det er skide sjovt. Det vil hun gerne leve af. Men hun er uddannet håndværker og ansat i en dansk produktionsvirksomhed med meget – skal vi kalde det niche-agtige produkter til et lille aftagermarked i Danmark.

Indtil for ganske nylig mødte Andrea hver dag på arbejde på værkstedet iført nougatbrune overalls, kort klip, beskyttelsesbriller, sikkerhedssko og en blikmadkasse med 14 halve i. Super dygtig til sit arbejde, kender alle afkroge af jargon’en og er faktisk uundværlig. Det er ingen selvfølgelig – men det hun nu nok alligevel. Lidt i hvert fald.

Men som en fisk på vej ud af en ruse, kæmper Andrea sig vej, hun vil skrive. Kvindelist i overalls. Helt tilfældigt begynder hun at lægge sin vej forbi direktørgangen. Helt tilfældigt skriver hun lige et par artikler til fagbladet. Hun gør sig bemærket. I overalls.
Fisken svømmer ud af rusen – og nu har Andrea fået visitkort. Hun er kommunikationsrådgiver tre dage om ugen på direktørgangen. Og to dage om ugen er hun håndværker og møder ind på motorcykel.
Instinktet styrer handlingen. ”Jeg har købt et karriere-ur”, udbryder Andrea stolt. Og jeg spejder efter Rolex eller Cartier på håndleddet, men hun har været på værkstedet i dag, tirsdag, så det er uden ur. Uden smykker. Men med 14 halve i madkassen.
“Jeg må gå med ur oppe på kontoret, derfor! – Når jeg ser på klokken, ved jeg den tikker i min retning, de dage jeg arbejder med kommunikation!” Uret er et helt almindeligt ur, som ingen lommetyv vil gøre en indsats for. Men det er et ur.
Andrea arbejder med sin fagskizofreni – bruger karriere-uret – og som noget helt nyt – nederdelen – i argumentationen, når cheferne river i hende fra begge sider på en kommunikationsdag. ”Kunne du ikke lige give en hånd med på værkstedet?” og Andrea er top-beredt og vil ikke trækkes over, svarer derfor ”Ligner jeg måske en, der kan arbejde på værkstedet i dag?”
Ambitionen er fuldtid på kommunikation inden jul. Uden overalls. Og måske med nye briller.

Crossposted on http://eeze.dk

Skrevet af Line Fjord

3/9 - 2009 kl. 08:39

Skriv en kommentar