Line Fjord

Vandmelodier i fjeldet

ingen kommentarer

Fra vores hytte kigger vi ud i birkeskoven. Der er stille. Mit blik hviler på lidt grønt mos på et fjeldstykke. Eftermiddagens sol er på hæld og familien falder til ro.
En rislen – pludselig hører jeg en rislen. Er der en bæk på vores grund? Lige uden for vinduet måske? Jeg har ikke lagt mærke til det før. Men nu – denne berusende stille rislen af vand, der løber over sten. Mystisk. Jeg forbliver i min ro – men så bryder min krop ud og må følge sanserne.
Jeg må finde det. Tager min eventyrven i hånden. Han vil gerne med. Vi småløber, ned ad vejen, forbi en hytte, forbi en til – grusvejen drejer. Den fortsætter ind over rydningen, hvor der ikke er flere træhuse. Vi får øje på en fordybning – en å, men da vi står med fødderne i vandet, kan vi høre den fos, vi søger. Lidt længere frem.
Her er den. Fjeldvandet bobler, risler, blander sig med sig selv og danner små vandmelodier. En rislen der synger. Pludselig er alt grønt for mine øjne – og mine fødder fjedrer ind over tuer, og mine hænder griber om birkestammer. Jeg må derind, og hen og op. Jeg må være overalt i dette paradis af lyd, farver og vand. Den lille fos, som kommer fra fjeldsøen, strømmer mig imøde med smilende klukken og et øjeblik er jeg hel.

Ja – vi var i Norge i sommer.

Skrevet af Line Fjord

29/8 - 2007 kl. 20:01

Skriv en kommentar