Line Fjord

Prime-time med Kløvedal

ingen kommentarer

Jeg har sejlet havene tynde med det gode skib Nordkaperen – mest på tv. Søndagsaftener med sejlene sat, har jeg nu snart været to gange rundt om jorden. Det hele bliver jo genudsendt, når der kun er agurke-idéer på tv-redaktionen.

Når jeg stadig ”sejler med”, er det, fordi jeg i fordums tid havde til huse i Nordkaperens styrbord køje i salonen gennem tre måneder. Ren nostalgi.

Fred være med mit eventyr, og ikke mindst med Troels Kløvedals. Udsendelserne ser ud til at gå rent ind på seertallets barometer, dog ikke helt til tops. Men han er godt med.

I årevis har udsendelser og genudsendelser kunne ses med ”venstre hånd” – altså der har været forudsigelighed, gentagelser, tusindvis af landkrabbehistorier om tilfældige danskere i verden. Ofte totalt uinteressant, med mindre danskhed i udlandet i sig selv er interessant? For ikke at tale om alle Troels’ udenadlærte anekdoter og alenlange monotone historiske genfortællinger.

Men i går fangede han! Han fangede opmærksomheden. Hans møde med den danske malariaekspert Claus Bøgh forhindrede mig i at lave andet i sendetiden. Kløvedal havde fundet sin overmand. En ildsjæl, en formidler, en idealist, som i sin iver for sit arbejde også talte det lokale sprog.

Og da Kaptajn Kløvedal senere i udsendelsen var ved at baldre en luksusyacht med sit bovspryd var prime-time-lykken fuldkommen. Troels var presset, stresset – til udover råbetærsklen. Og det var ærligt reality tv. Godt gået.

Skrevet af Line Fjord

18/6 - 2007 kl. 19:55

Skriv en kommentar