Line Fjord

På Skadestuen.nu !

1 kommentar

“Din datter har fået en spade i hovedet!”, siger pædagogen i telefonen. Moderen ser sin egen et-sekundsfilm rulle over det indre lærred: Hun er blevet slået i hovedet og er besvimet…sol, måne og stjerner…mit barn er bevidstløst, blodet løber ned ad hendes ansigt.
“Det er ikke alvorligt, men det skal nok lige kigges på”, fortsætter den helt rolige stemme. Jeg hører ingen gråd i baggrunden.

Heldigvis var det vitterligt ikke så slemt. Faktisk var forestillingen om ventetiden på skadestuen lige så slem. Et kort øjeblik var min største bekymring at skaffe forråd nok i form af juice, frugt og kiks, tegnegrej og bøger til at gennemleve de tre timers ventetid, der ventede forude under et lysstofrør.

To gange har familiens medlemmer brugt hver tre timer i venteværelset på Bispebjerg Hospital inden for de sidste fire måneder.

Min grædende datter med et åbent sår, der helst skulle hæftes sammen, inden det tørrede ind ad sig selv, var udslagsgivende. Jeg valgte skadestuen.nu. Det tog ti minutter og kostede 800 kr.
Så var hun limet og klar igen. Angsten væk og ro i øjnene.

Madpakken og chokoladen spiste vi hjemme i sofaen.

Men er det i orden? Skal man være tvunget til at betale for besøg på skadestuen, blot fordi det offentlige er nedprioriteret?

Skrevet af Line Fjord

3/3 - 2009 kl. 20:47

One Response to 'På Skadestuen.nu !'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'På Skadestuen.nu !'.

 1. Havde desværre et motorcykeluheld!
  Var ved at vaske den og rejste mig op i det halvåbne vindue til badeværelset, så jeg fik en voldsom flænge i hovedbunden.
  Bor alene med to børn på 6 og 4, så jeg måtte lige ordne et par praktiske ting med en klud på flængen inden vi kunne køre til skadestuen i Herlev.
  Det gik OK at indskrive sig, jeg fik sat mig ned ved legehjørnet med børnene og efter ca. 20 minutter kom en sygeplejerske ud for at undersøge mig i fuld offentlighed. Jeg skulle helt sikkert syes, så jeg ville blive kaldt ind. Ventede lidt længere og opdagede så den praktiske informationsskærm, hvor der desværre stod, at ventetiden lige nu var 4-6 timer!
  Jeg havde ganske vist en flænge i hovedet, men det har var SYGT i hovedet!
  Receptionisten bekræftede, at der var travlt og at der mindst ville gå yderligere 2½ time.
  Jeg spurgte, om de havde adressen til skadestuen.nu og det havde de heldigvis lige ved hånden.
  Det tog 10 minutter at komme derind, 1½ minut at blive registreret og komme ind på en briks og i alt 12 minutter efter jeg parkerede bilen var vi ude igen. Kostede lige over 1.000. Billigere end jeg havde forventet – absolut ikke rimeligt i forhold til, at jeg allerede har indbetalt til det offentlige – men næste gang jeg, eller børnene, har behov for skadestuen, så kører jeg altså til Skadestuen.nu først.

  Allan Kjær

  1 sep 10 at 10:16

Skriv en kommentar