Line Fjord

På bustur med Fru Minister …

ingen kommentarer

…Fatima, Hannah, Khalida betænkte sig. Hvad vil hun? Og jeg tænker: hvad ville Integrationsminister Rikke Hvilshøj med mine nydanske veninder fra Nørrebro. Hun som – med sine regler – ikke ænser de forskellige kandidatgrader opnået under varmere himmelstrøg, men i stedet lader kvinderne diskvalificere før start på det danske arbejdsmarked. Hun som – i sidste ende – sender deres slægtninge, på vej på sommerferie i Danmark, hjem i fængsel.

Hvad ville hun? Var det et mediestunt, hvor Integrationsministeren bare skulle ses på skærmen sammen med kvinder med tørklæde. Med stort smil og gode toner. Scorer hun stemmer på det?

Den fik nu ellers hele armen – en hel dag rundt i Nordsjælland med Rikke Hvilshøj. Frokost på Kronborg. I solskin. Bussen var fuld af nydanske kvinder, heriblandt flest muslimske.

Kameraer og blitz betakkede de fleste sig for.

Min tyrkiske veninde fortalte om en fin tur, trods morgenstundens store skepsis. Fru Minister havde lyttet interesseret til de mange gode idéer og efter sigende også til de problemer, kvinderne møder i Danmark. So far so good. Lad os se om det har anden effekt end et bedre salgstal for Ministeren. Nu set i selskab med ”sit faglige område”.

Skrevet af Line Fjord

29/6 - 2007 kl. 11:07

Skriv en kommentar