Line Fjord

Lidt uskyldig skruen på knapperne

ingen kommentarer

Min sko er for stor. Spinningskoen. Mine tæer krøller sig sammen i abegreb i forsøg på at holde skoen på. Instruktørens mikrofonstemme beder os øger belastningen. Jeg holder abegrebet og finder det runde sorte håndtag. ”Mere belastning!” knappen glider mod venstre. Lidt. Jeg lurer over på min medcyklist – og hendes fedtede håndtag. Det er drejet længere over. Hun så ikke, hvor langt jeg drejede mit.

Sådan var det også i december. Finansfolkenes julekalender fulgte en bred kronraget fitness-type. Ingen havde set, hvor meget han havde skruet på knapperne. Men nu var han blevet opdaget. Han havde skruet for meget på nogle og for lidt på nogle andre knapper. Og nu var firmaet i betalingsstandsning og kreditorerne fallit.

Der er pause. ”Fjern belastningen” råber den smækre lækre bodybike-instruktør. Abetæerne i mine sko slipper grebet om grenen, og foden strækker knoglerne ud. Min nabo til den anden side oplyser henrykt, at man kan godt snyde med belastningen…mine kinder bliver lidt varmere.

Måske havde han fået inspirationen fra fitness-centret, Stein Bagger. Det forlød, at han kom der ofte. Han havde oplyst, at der var lidt flere kunder i butikken, end nogen nogensinde havde set. Han havde skrevet lidt flere nuller på omsætningen, end der egentlig var i regnemaskinen. Og nu var han blevet knaldet. Nogen havde sladret. Men jeg undrer på, om han troede, at han også snød sig selv, mens han skruede på knapper i factory’et?

Min røv rammer sadlen i samme smæld, som en håndvægt rammer gulvet på beton-etagen ovenover. Den sorte knap er skruet til højre, mens mine knæ farer op og ned i pedalerne, med fødderne låst fast i abegrebet. Mine kinder er røde – jeg har snydt – eller også har jeg ikke snydt. Jeg ved det ikke. Men ingen sladrer.

Skrevet af Line Fjord

12/6 - 2009 kl. 14:29

Skriv en kommentar