Line Fjord

I skraldespanden hos Politiken

ingen kommentarer

Det narcissistiske dagblad, som de ind imellem kalder sig selv, trak forfattere in spe til tasterne, da de udskrev en novellekonkurrence i efteråret ’07. Emnet var lyst.
Min forfatterspirende energi i maven lod straks fingre piske ud af tasterne på en aften i mørket og adrenalinen dulmet i kaffe. Og jeg skrev mit hjerteblod.
Hele seancen krævede mere doping end et cykelløb, og da jeg endelig havde trykket på ”send” var jeg udmattet, sårbar og nøgen.
Min spire var blevet plantet et sted ude i det helt helt offentlige rum, måske til frit skue.
Mine ord, mine tanker, mine følelser.
Jeg gjorde det, fordi jeg ikke kunne lade være. Ikke for at vinde 5000 kr. eller hvor meget det nu var.

De tre vindere er nu annonceret – og tillykke til jer. Mit navn var ikke på listen.

Flere gange i de forløbne uger har jeg bedt chefredaktøren på Politikens Magasinet om at fortælle mig, hvor i feltet min novelle lå. Var det A, B, C eller Å? Intet svar.

Politiken er et ellers velkommunikerende medie, når det gælder skaren. Men hvad med den enkelte? Hvad med jobansøgeren, som ingenting hører på sin ansøgning? Eller hvad med forfatteren, som kastede mit hjerteblod i postkassen, og som nu sidder med fornemmelsen af, at det var en skraldespand?
Kan man tillade sig, at være ikke-kommunikativ og lade som ingenting, når folk taler til én? Uanset om man er avis eller ej?

Skrevet af Line Fjord

11/12 - 2007 kl. 22:05

Skriv en kommentar