Line Fjord

Au revoir le français

ingen kommentarer

Handelshøjskolen lukker mit sprog. Mærkelig fornemmelse.
De små sprog – hermed menes italiensk, russisk, fransk – lider en stille dø på Copenhagen Business School. Rigtig ærgerligt for mangfoldighedens Danmark og for det internationale erhvervsliv, som har brug for de sproglige kompetencer. Tilsyneladende.

Jeg sidder med et stykke papir, som titulerer mig cand.ling.merc i fransk. Jeg elskede sproget, talte og skrev som en indfødt, da jeg startede ud på arbejdsmarkedet for 11 år siden. Nu skifter jeg fag.

Ingen tidligere arbejdsgiver ville anerkende min akademiske grad, og jeg blev derfor gang på gang mast ind i en HK-stilling. Der var lønnen pinlig lav. De har alle ansat mig, fordi jeg kunne engelsk og fransk på ret højt niveau – og ville gerne bruge mine kompetencer. Bare ikke på lønsedlen. Til gengæld tog de for givet, at jeg var kontormus.

Jeg forstår godt, hvis de unge ikke har lyst til at søge ind i et fag, som ligger så lavt i anerkendelse, at jobbene ofte ligner sekretærjobs. Eller underbetalte translatørjobs. Hvorfor så læse et sprog i seks år?

C’est vraiment dommage – le français me manque.

Skrevet af Line Fjord

23/10 - 2007 kl. 13:11

Skriv en kommentar